Leadership Development (L&D)

Nogal wat bedrijven investeren veel in (leiderschaps- of commerciële) trainingen; rollen uitgebreide interne programma’s uit voor high potentials of sturen mensen op ‘sleutel posities’ naar dure ‘off site’ trainingen. De verwachting is dat ze terugkomen met grote inzichten over zichzelf en de wereld. Harvard Business Review schrijft in een artikel van december 2016 dat deze traditionele aanpak niet meer voldoet aan de huidige behoeften van een organisatie: ‘Business is moving too fast’.

Wat werkt dan wel ?

We zien dat de meest vooruitstrevende organisaties (b.v. Disney, Barclays) hun (commerciële) leiders identificeren en ontwikkelen terwijl ze kritische ondernemingsdoelen najagen. In-context leren waar het geleerde direct in de praktijk gebracht wordt, waar falen leren wordt en waar succes de brandstof is om echt door te pakken.

Deze constatering is gelijk aan de aanpak die we in de afgelopen 20 jaar hebben ontwikkeld en wereldwijd toepassen in grote en middelgrote organisaties. Waartoe onze aanpak leidt? Intrinsiek gemotiveerde beweging van het individu, door het koppelen van persoonlijke doelen aan de organisatie doelen: ‘If the desire is there, the ability will follow’.

Meer weten over Leadership Development?

Wij gaan graag met u in gesprek!