Executive Search & Recruitment, Supervision

Mark Steinen, founding partner HRTouchpoints

Mark Steinen, oprichter van HRTouchpoints, is specialist op het gebied van Executive- en Interim Search, Recruitment en de search naar Toezichthouders (RvC, RvT en RvA). Vanuit zijn generalistische achtergrond heeft hij de laatste 10 jaar meer dan 250 searches uitgevoerd en is hij bewust niet gespecialiseerd in bepaalde beroepsgroepen of sectoren. Je zou hem ook wel een generalist kunnen noemen waardoor we zowel werken voor het (inter)nationale bedrijfsleven als het publieke domein. Ons netwerk is breed en bestaat o.a. uit Beursgenoteerde bedrijven, Start- en Scale-up’s, MKB, Familiebedrijven en Private Equity spelers.

Achtergrond

Mark heeft een diepgaande kennis van het vak en combineert dit met een groot, kwalitatief goed netwerk op senior management niveau. Met zijn bewezen trackrecord voor het verkrijgen van diverse mandaten in combinatie met het vinden van de juiste professional zorgt hij voor een professionele, pragmatische en persoonlijke aanpak. Mensen die hem goed kennen zullen hem typeren als een prettige, sociale persoonlijkheid die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en die afspraken nakomt en altijd levert.

Hij startte zijn carrière ooit in de financiële sector bij SNS/Reaal waarna hij in 1997 in de uitzendsector belande bij Tempo-Team/RandstadHolding. Daar heeft hij diverse operationele en commerciële directie posities bekleedt tot dat hij in 2006 toetrad tot de directie van Olympia Flex Group als COO/CCO. Tenslotte besloot hij eind 2009 om als ondernemer verder te gaan en als partner/mede-eigenaar toe te treden één van de oudste en unieke executive search boutiques van Nederland, De Vroedt en Thierry Executive Search. In mei 2017 tenslotte heeft hij HRTouchpoints opgericht, waarin hij met een aantal partners, een Integraal HR-platform heeft gebouwd met daarin een grote verscheidenheid aan HR-diensten, bestemd voor professionals én bedrijven.

Mark is in het bezit van een Masters in ‘Management and Organizational Sciences’ van de Universiteit van Tilburg en een Postdoc ‘Strategies of Human Resource’ aan de Universiteit van Groningen.

%

Slagingspercentage Search

Saskia Rademaker

Partner Executive Search

Na een Master Internationale Betrekkingen in Amsterdam, begon Saskia Rademaker haar carrière bij een snel groeiende reisorganisatie als internationale recruiter. In de afgelopen 10 jaar heeft ze ervaring op gedaan in Corporate recruitment management, Recruitment process outsourcing en strategie binnen de retail, digitale marketing, e-commerce en Private equity.

Altijd in een dynamische, internationale snelgroeiende omgeving. Na het zoeken van ondernemers voor verschillende startups waagde ze twee jaar geleden zelf de stap. Samen met twee partners geeft ze leiding aan de internationale scaling hub weGrow international bv. Het specialisme van Saskia is het vinden van het juiste talent dat past binnen de bedrijfscultuur en de fase waar de organisatie zich in bevindt. Mensen omschrijven Saskia als Enthousiast, Gedreven, Pragmatisch en zeer gemotiveerd.

Barbara Lammers

Partner Executive Search

Na een studie Human Resources is Barbara Lammers gestart als consultant Werving & Selectie waarna zij, in het verdere verloop van haar carrière, twintig jaar ervaring heeft opgedaan binnen verschillende commerciële dienstverleners. Zij heeft gewerkt in HR-gerelateerde en business rollen en daarin heeft ze diverse organisatieveranderingen ontwikkeld en geïmplementeerd.

Als eindverantwoordelijke bij grote corporates, MKB-bedrijven en start-ups, heeft ze zich ontwikkeld als een trusted sparringpartner voor Board/Executive/young professionals en kan zij snel doorgronden wat een organisatie, een team of een persoon nodig heeft om een strategische doel te behalen.

Haar advies wordt gegeven vanuit de volgende drijfkrachten: missie, visie, strategie en cultuur, organisatiestructuur en processen. Daarbij gaat het vaak om “Talent Vraagstukken” binnen de Employee Life Cycle, die een organisatie heeft.

Executive- en Interim Search/Recruitment (5-stappen plan)

 

 

HRTouchpoints Executive- en Interim Search/Recruitment kan worden gekwalificeerd als een gespecialiseerde search-boutique die (inter) nationaal werkt op basis van datadriven search. Wij werken met een aantal zeer ervaren consultants samen, die per mandaat worden geselecteerd op basis van de specifieke opdracht.

We maken qua tarief een duidelijk onderscheid tussen Recruitment (W&S van posities met een bruto-jaarsalaris tussen de 70.000 en 100.000 euro) en Executive Search (W&S van senior posities met een bruto-jaarsalaris vanaf 100.000 euro). Tenslotte verzorgen we ook de W&S van posities in toezichthoudende gremia zoals de RvC, RvT of RvA. Voor Interim posities hanteren we hetzelfde searchproces, waarbij uiteindelijk alleen de contractvorm verschillend is.

Voor ieder traject hanteren we een vaste en strikte methode die altijd bestaat uit een 5-tal stappen.

1. Grondige inventarisatie van de positie

Elk searchtraject begint met een diepgaande inventarisatie van de organisatie, met behulp van de aan te leveren documenten en door middel van interviews met door u geselecteerde belangrijke collega’s ‘rondom’ de vacante positie. Deze gesprekken geven additionele informatie ten behoeve van de invulling van de profielschets en dienen ter aanvulling op het gesprek met u. Op basis van deze verkregen informatie ontstaat de definitieve profielschets met daarin beschreven de meest relevante competenties, persoonlijkheidskenmerken en drijfveren voor deze functie. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het Talent op zich maar of dat Talent ook past in de specifieke omgeving waarin het terecht komt .

2. Marketmap en Longlist samenstellen (datagedreven recruitment)

De partner is eindverantwoordelijk voor het gehele searchtraject en werkt samen met een dedicated consultant. We werken regelmatig samen met QSXL, een toonaangevend datasearch bureau uit Utrecht, dat op basis van het samengestelde profiel een Market Map maakt. Hierdoor zijn we beter instaat om vooraf aan te geven waar en hoeveel passende kandidaten wij voor de longlist kunnen identificeren. De kandidaten benaderen we vervolgens via ons uitgebreide (inter)nationale netwerk en indien nog nodig, via social media. Op basis van een aantal van te voren, samen met de opdrachtgever, zorgvuldig opgestelde kerncriteria wordt de longlist samengesteld.

3. Criterium gericht interviewen

Binnen ons kantoor gebruiken we het criterium gericht interviewen als selectiemethode. Deze methode werd mede door Harvard University ontwikkeld  en zorgt voor een kwalitatief veel beter assessment van de kandidaat en daardoor tot een objectievere selectie. Op basis van vooraf, in overleg met de opdrachtgever opgestelde kerncriteria, interviewen wij de kandidaten. Deze criteria bestaan niet alleen uit een aantal competenties, maar ook uit cruciale persoonskenmerken en drijfveren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat managers en toezichthouders zich niet alleen onderscheiden door wat ze kunnen en weten, maar vooral ook op basis van wie ze zijn en wat hen drijft. Desgewenst kunnen de eerder genoemde criteria uit het criterium gericht interview in het KeyFactor formulier nog voorzien worden van een wegingsfactor.

 

4. Shortlist samenstellen

De uiteindelijke shortlist bestaat idealiter uit 3 tot maximaal 4 geschikte kandidaten, ieder met zijn/haar eigen accent. Gedurende het gehele proces houden wij regelmatig contact met zowel u als de kandidaat en geven wij met regelmaat feedback over het verloop van de procedure. Op basis van onze ervaring, weten wij dat een gemiddeld traject circa 2-3 maanden in beslag neemt, dit is natuurlijk exclusief de opzegtermijn van de kandidaat.

5. Algemene en specifieke referenties

De afgelopen jaren hebben we meer dan 150 searches verricht, in diverse sectoren en voor diverse specifieke posities. Type searches die we regelmatig hebben uitgevoerd zijn bijvoorbeeld de zoektocht naar o.a. CEO’s, CFO’s, CCO/COO’s, CHRO (HR Directeur), Chief Digital Officer en CIO’s. Via ons netwerk op dit senior niveau zijn we ook instaat door middel van het systeem van verwijzing kandidaten te vinden op middel management niveau (Recruitment). Referenties zijn altijd op aanvraag te verkrijgen.

Meer weten over Executive- en Interim Search & Recruitment?

Het begint bij een goed gesprek over uw visie en wensen.
Die bespreken we graag onder een kop koffie, bij u op kantoor of op een andere locatie.